Delingsøkonomi – Nabobil

“Du må dele!” sier jeg ca femten ganger om dagen i barnehagejobben min ved siden av studiene. Vi er oppdratt til å dele, og nå ser det ut som at det blir mer og mer populært.

Nabobil er i mine øyne helt genialt. Vi bor midt i Oslogryta, og har hele fem parkeringsplasser til disposisjon på 80 leiligheter. Det blir med andre ord ikke et bilkjøp på oss i nærmeste fremtid!

Med en hytte på Rondane som lokker på oss, foreldre på Lillehammer og småturer på dynga med unødvendig skvip hadde det vært gull å ha tilgang på bil. Derfor ble jeg i ekstase da jeg fant ut at man kan låne bilen til “naboen” for en billig pris. I delingsøkonomiens ånd gjør Nabobil det enkelt å få leid en bil. Man kan se rating på de du vil låne bilen av, og de som skal låne ut kan se informasjon om deg. Det beste av alt, er at ting går som regel alltid knirkefritt med både utlån, forsikring og betaling.

(Bilde hentet fra unsplash.com)

Nå som Nabobil blir hyppigere brukt på grunn av sin nettverkseffekt ved at de får flere medlemmer, tenker jeg på utleiere av biler som for eksempel Avis og Hertz. For det første er det dyrt, man må levere bilen innenfor et visst tidspunkt på et visst sted og man kan som regel ikke ha dyr (noe som er et must for oss med hund). Når det blir så mange retningslinjer og regler på ting, har jeg en tendens til å melde meg ut og lete etter en enklere løsning. Det er derfor viktig at aktører som disse holder et øye med hvordan delingsøkonomien påvirker bruksmønster i fremtiden.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *