Webstrategi med Andreas Kristiansen

Jeg har lenge vært bekymret for den dagen jeg skal ut i jobb, enkelt og greit fordi jeg ikke har følt at jeg forstår 100% hvordan jeg skal gå frem når jeg kommer ut i et relevant jobbmarked. Derfor var det veldig forfriskende å få høre Andreas snakke om sine 5 trinn innenfor strategi i dag.

Disse trinnene gjorde det enklere for meg å forstå hvordan man suksessfullt skal gå frem når man legger en strategi. Andreas har vært med å løfte Milrab til nye høyder ved å bruke disse stegene:

1. Utvidelse av markedsmiksen. Bruk Facebook på en mer avansert måte og prøv å nå ut til flere. Implementer for eksempel både Adwords og Prisjakt inn i miksen for å få mer synlighet og øke kundestrømmen.

2. Fokuser på mikro-konverteringer…. og prøv å få de til å bli makro-konverteringer. Med andre ord, ha som mål at det skal bli et salg til slutt. Dette kan gjøres ved å hente inn e-poster slik at kundene blir eksponert oftere for merkevaren.

3. Utvid produktsortimentet. I starten hadde Milrab nesten kun statlige- og bedrifts-relaterte kunder, men nå selger de også varer til «mannen i gata». I tillegg til dette velger de varer inn i nettbutikken som har lite distribusjon slik at det faktisk går ann å tjene penger på det. For jo fler som selger en spesifikk vare eller et merke, jo mer kan prisen presses nedover, og man ender opp med å tape penger.

4. Ha en analytisk tilnærming til avgjørelser. Som Andreas nevner i forelesning; tall lyver ikke. Men man fortsatt ikke henge seg for mye opp i de. Vurder nøye hvor man skal legge inn penger og hva man skal fokusere mest på.

5. Fokus på kundereisen. Vit hvordan kundene dine går frem og analyser deres reise gjennom nettsiden. Ikke bare fokuser på de ulike kanalene. Her har Milrab satt opp systemer hvor de kan følge kunden til da de først ser Milrab, vurderer produktet og etter kjøp. 

Ved å følge disse fem stegene vil jeg tørre å påstå at man skaper et konkurransefortrinn og en stødig merkevare.

Tusen takk for lærerike innspill, Andreas!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *